Kurs

Vårres Brukerstyrt Senter arrangerer kurs både rettet mot brukere og pårørende, men også kurs for fagpersoner i f.eks skole og ansvarlige i organisert fritid.

Vi har stor fokus på opplæring og ser det som ytterst viktig at riktig informasjon om de ulike diagnosene når ut til de som jobber med unge og voksne med AD/HD, Tourettes sybdrom eller Narkolepsi. Kunnskap er essensielt om man skal kunne tilrettelegge for en bedre skolehverdag og øke mestringsopplevelsen både i og utenfor skolegården. Det er også viktig med slik kunnskap for de som jobber med mindre barn i SFO, der det ikke er en like strukturert setting som i klasserommet.

I tillegg er det behov for at ledere og ansvarlige som jobber med og for personer med ulike diagnoser i det vi kaller "organisert fritid", får informasjon og ikke minst tips og råd om hvordan best mulig tilrettelegge for å skape arenaer hvor mennesker med ulike utfordringer kan vokse og ha en positiv utvikling.

"Hvordan leve et friskere liv" er et kurstilbud som går til alle grupper med mennesker som lider av kronisk sykdom. Dette kurset tar for seg hvordan leve med-og mestre en kronisk sykdom, hvordan sette seg realistiske mål og hvordan lære seg strategier i hverdagen som gjør det lettere å fungere med et eller annet handicap. Her samarbeider vi ofte med andre aktører som blant annet BUP og DPS.